NPO Radio 2 Top 2000

Bruno Mars laat Rotterdam in 2016 kennismaken met zijn 24K Magic

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bruno Mars laat Rotterdam in 2016 kennismaken met zijn 24K Magic

In 2016 speelde Bruno Mars zijn single 24K Magic in Rotterdam tijdens de MTV Europe Music Awards. Op de 37-jarige verjaardag van de zanger kijken we terug op dit optreden.

Op de awardshow, die 6 november werd gehouden in Rotterdam Ahoy, kreeg Mars de eer om de show te openen met zijn gloednieuwe single. Ondanks dat hij die avond geen prijs in ontvangst mocht nemen wist hij wel indruk te maken met zijn opening.

Na een met autotune gevulde intro komt Bruno Mars kwam al zingend het verlichte Ahoy-podium op. Hij wordt vergezeld door een viertal achtergrondzangers en -dansers met daarnaast een liveband. Op zijn pet prijken de romeinse cijfers XXIV, een verwijzing naar de songtitel.

Bekijk hieronder hoe zijn optreden in Rotterdam eruit zag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De MTV EMA’s haalde niet alleen Bruno Mars naar Nederland, zo traden die avond ook wereldartiesten zoals The Weeknd en Green Day op. Naast artiesten op het podium waren ook in het publiek bekenden te vinden, waaronder Lady Gaga en Justin Bieber.

Choreografie

Voor zijn MTV optreden bedacht zijn vaste choreograaf Phil Tayag samen met Mars een choreografie. Tayag zegt over hun samenwerking: “Hij is niet een van die artiesten die gewoon wil dat iemand iets voor hen bedenkt, hij is heel betrokken en we creëren alles samen.” Mars staat inmiddels bekend om zijn liveoptredens met grootse choreografieën, zoals zijn roemruchte halftime show tijdens de Superbowl in 2014.

Betekenis

In een interview op de Nieuw-Zeelandse radio vertelde Mars waar hij zijn idee voor het nummer vandaan kwam. De hiphopmuziek uit de jaren 90 aan de westkust van Amerika was heel belangrijk voor hem. Zijn inspiratie haalde hij ook uit de muziek van zijn voorbeelden Dr. Dre en Suga Free. Volgens Mars waren de 90s niet alleen een fantastische tijd om te feesten maar ook "het moment om flashy te zijn en je danskunsten te laten zien op de dansvloer."

Bruno Mars zei zelf over zijn nummer: “Je kunt het mijn eerste single noemen, maar ik noem het de uitnodiging voor het feest.” Mars zingt in het lied over het feest wat hij kan betalen door zijn 24K Magic, een verwijzing naar het 24 karaat goud dat hij met zijn muziek heeft verdient.

Bruno Mars in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Bruno Mars zes keer in de NPO Radio 2 Top 2000. 24K Magic is terug te vinden op plek 1419 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie