Programma

O’G3NE voor Nederland naar Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. O’G3NE voor Nederland naar Songfestival

De meidengroep O’G3NE gaat Nederland in 2017 vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Het mag er eindelijk uit!

In het AVROTROS-programma Muziekcafé met Daniël Dekker maakt O'G3NE de deelname aan het jaarlijkse liedjesfestijn bekend. Met welk nummer O'G3NE naar het Eurovisie Songfestival gaat, is nu nog niet bekend. Meer details worden pas in de loop van 2017 naar buitengebracht. De groep laat weten trots te zijn om van de organiserende omroep AVROTROS het vertrouwen te krijgen om mee te mogen doen.

Ultiem doel

"We hebben gelukkig niet zo heel lang moeten wachten met onze mond houden, maar we zijn blij dat het er nu eindelijk uit mag!", laten de dames weten in Muziekcafé op NPO Radio 2. "We gaan alles eraan doen om Nederland trots te maken!" Het ultieme doel van O'G3NE? "Het Songfestival naar Nederland halen. We vinden dat Nederland dat verdient, het is onze missie."

De nodige ervaring

O'G3NE bestaat uit de drie zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol. Eind 2014 won het trio de talentenjacht The Voice Of Holland, maar zeven jaar daarvoor deden de meiden al mee aan het Junior Songfestival onder de naam Lisa, Amy & Shelley. Met het zelfgeschreven liedje 'Adem In, Adem Uit' eindigden ze toen op de elfde plek. Nu de dames van O'G3NE volwassen zijn, zijn ze echter vastberaden voor de winst te gaan op het Eurovisie Songfestival.

De lijn voortzetten

"De laatste jaren hebben wij met zeer ervaren artiesten gewerkt die hun sporen hebben verdiend. Dat heeft ervoor gezorgd dat we weer een belangrijke speler zijn tijdens dit festival", zegt Eric van Stade, algemeen-directeur van AVROTROS over O'G3NE. "Deze lijn zetten wij voort met O’G3NE. Dat de dames favoriet zijn bij de fans en kijkers om ons land te vertegenwoordigen is inmiddels wel bewezen."

Het geruchtencircuit

Voor songfestivalliefhebbers en O'G3NE-fans komt het misschien niet helemaal niet uit de lucht vallen dat de meidengroep naar het Eurovisie Songfestival gaat in 2017, want de naam geen eerder al rond in het geruchtencircuit. Songfestivalcommentator Jan Smit gaf eerder al op NPO Radio 2 aan dat hij vond dat O'G3NE een geschikte kandidaat zou zijn en ook Gijs Staverman vroeg ernaar toen ze bij hem te gast waren in Gijs 2.0.

Bekijk hier het interview met O'G3NE met Daniël Dekker in Muziekcafé terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziekcafé
DJ: Daniël Dekker
Zaterdag 16.00 - 18.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie