Programma

Steve Winwood over wereldmuziek invloeden in 'I'm a Man'

  1. Nieuwschevron right
  2. Steve Winwood over wereldmuziek invloeden in 'I'm a Man'

In deze aflevering van Top 2000 a gogo spreken we met Steve Winwood, voormalig bandlid van The Spencer Davis Group over het nummer 'I'm a Man'.

De Britse band The Spencer Davis Group is in 1963 opgericht. Steve Winwood is er vanaf het begin van de band bij en is pas veertien als hij begint. Vier jaar later verlaat hij de groep om de band Traffic op te richten.

Experimenteren

Niet lang voor Winwood de band verlaat brengt The Spencer Davis Group hun hit 'I'm a Man' uit. Het nummer is erg experimenteel voor die tijd. "In 'I'm a Man' waren we min of meer aan het experimenteren met wat tegenwoordig wereldmuziek heet, maar toen nog niet bestond", vertelt Winwood. "We luisterden veel naar Caribische muziek."

Het nummer 'I'm a Man' komt hetzelfde jaar uit als waarin Steve Winwood de band verlaat. Hij richt de band Traffic op en neemt het experimentele geluid van 'I'm a Man' mee. "Het is veelzeggend dat 'I'm a Man' het laatste nummer was van The Spencer Davis Group vóór Traffic werd opgericht. Het was een veelbetekende overgang. Want we gebruikten die Caribische elementen al in onze muziek en combineerden die in Traffic met heel veel andere elementen zoals folk, jazz en rock."

Benieuwd hoe Steve Winwood zijn passie voor muziek ontdekte? Bekijk dan de hele aflevering van Top 2000 a gogo hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie