Programma

Guus Meeuwis gaat weer los in Eindhoven

  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis gaat weer los in Eindhoven

Weet jij waar Guus Meeuwis? Gerard Ekdom wel. Hij heeft de zanger aan de lijn, daags voorafgaand aan de nieuwe reeks Groots Met Een Zachte G.

Gekkengetal

Dit weekend vindt in het Philips Stadion in Eindhoven voor de elfde keer het evenement Groots Met Een Zachte G plaats. Op 9, 10, 11 én 12 juni tovert Guus Meeuwis het thuishonk van PSV weer om in één van de grootste volksfeesten van het land. Zuiderlingen weten: het getal elf heeft een bijzondere betekenis in Brabant. "Daar hebben we wel iets meegedaan, ja", zegt de zanger wanneer hij wordt gebeld in Ekdom In De Ochtend.

Laatje opengetrokken

"Tien is mooi om te vieren, en dat hebben we ook gedaan, maar elf - daar draait het allemaal om!", legt Guus uit. Elf is het gekkengetal, dus alle remmen gaan los, wat Guus betreft. De ideeën die in het verleden te gek bevonden werden, komen nu alsnog aan bod. "We hebben een laatje opengetrokken en daar het een en ander uitgevist. Morgen (tijdens de eerste show) gaan we het uitproberen."

Nog even geduld

Voor Guus is de dag vóór het eerste Groots-concert ook altijd spannend, want dan is de generale repetitie. Dat heeft iets bijzonders, vindt hij. "De eerste keer dat je de gitaar weer door het stadion hoort en de klap op de drum", zo beschrijft hij dat gevoel. Op een nieuw album moeten we nog op zijn minst tot 2017 wachten, licht hij toe. "Als het meezit, eindigen we het concert met een nieuw liedje." De kaartverkoop voor Groots Met Een Zachte G op 9, 10 en 11 juni 2017 is inmiddels gestart.

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie