Programma
EO

Tekstuele Voorlichting: Guus Meeuwis ontleedt nieuwe single Wat Ik Ook Ga Doen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tekstuele Voorlichting: Guus Meeuwis ontleedt nieuwe single Wat Ik Ook Ga Doen

Guus Meeuwis is te gast bij Martine In De Middag, om samen met Martine dieper in zijn nieuwe single Wat Ik Ook Ga Doen te duiken. Welke boodschap verhult de songtekst?

Guus vertelt dat hij een riedeltje in zijn hoofd had, en de tekst ‘wat ik ook ga doen’, maar wat er voor de rest ging gebeuren? Dat wist hij niet. Hij ging aan de bak met Flemming en zijn team om er een geheel van te maken. Met dit team kwamen ze op het woord ‘bucketlist’. “Het grappige is dat achteraf eigenlijk pas bleek hoe dicht dit bij mezelf stond”, vertelt Guus aan Martine. Hij was met het team op zoek naar dingen die op zo’n lijst zouden staan. In eerste instantie keek hij Flemming aan voor input, omdat hij een stukje jonger is. “Dus ik dacht, kom maar op met je bucketlist, ik heb al aardig wat afgevinkt. Maar het bleek toch de mijne te zijn.”

De liefde

“Jij zegt eigenlijk, als ik het liedje goed interpreteer: het maakt uiteindelijk niet uit wat ik doe, als het maar met de liefde is”, suggereert Martine. Dit beaamt Guus: “Het is alleen maar leuk als je het met iemand mag doen waar je erg veel van houdt. Nou, die heb ik.” En of Guus een beetje romantisch is? “Ja, eigenlijk wel”, zegt hij al lachend.

Vol energie

Voor Guus voelt het alsof hij recentelijk een groot hoofdstuk in zijn leven heeft afgesloten, waarin alles in het teken stond van zijn carrière. “Ik heb eigenlijk heel veel energie om de volgende fase aan te pakken”, vertelt hij over de komende tijd. “Ik ben zeer benieuwd wat er allemaal nog te wachten staat en wat er allemaal nog te doen valt. Daar krijg ik energie van, die gedachte.” En als hij een tip mag geven aan de jonge generatie? “Gewoon eraan beginnen en niet op voorhand nee zeggen. Eigenlijk is ‘ja’ het allerleukste woord wat er bestaat in de Nederlandse taal. Als je ‘ja’ zegt, kan je nog verrast worden.”

Beluister het volledige gesprek hieronder!

Video niet beschikbaar

Martine In De Middag

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie