Programma
KRO-NCRV

Drummer Ronnie Tutt geëerd in het Gouden Trommelvlies

foto: Wikimedia/Elisabeth S. Meyer-Lassahn
  1. Nieuwschevron right
  2. Drummer Ronnie Tutt geëerd in het Gouden Trommelvlies

In het Gouden Trommelvlies zet Emmely elke week een legendarische drummer in het zonnetje. Deze week is dat Ronald Ellis Tutt, ookwel Ronnie Tutt. Belangrijk onderdeel van de TCB band van Elvis.

Onderdeel van de 'Takin' care of business'-band dus, En dat kon Ronnie Tutt zeker. Hij was niet alleen drummer in de band. Nog voordat hij bij de drums uitkwam speelde hij allerlei andere instrumenten in de band. Viool, gitaar en trompet, niks was hem te gek.

Auditie voor The King

In 1969 werd hij uitgevlogen, met drumstel en al, om auditie te doen bij The King of Rock-'n-Roll. Voordat hij aan de beurt was, dacht hij al dat hij geen kans maakte. Voor hem was namelijk een auditant met veel meer ervaring. Toch wilden Elvis en zijn manager Ronnie horen. Ze hadden immers al voor zijn ticket betaald.

Meer en meer

En het was dus gelukt. Ronnie speelde bijna tien jaar met Elvis. Ook begon hij bij andere artiesten op te vallen, Hij speelde mee met Neil Diamond, The Carpenters, Johnny Cash en Roy Orbison. Maar hij was ook geliefd sessiedrummer. Zo speelde hij bijna alle tracks in op het album Piano Man van Billy Joel. Niet het eerste album waar je aan denkt bij drums, maar ook die tikken zijn toch echt van Ronnie Tutt. Op 16 oktober is Ronnie Tutt overleden.

Beluister het hele fragment hieronder:

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Elisabeth S. Meyer-Lassahn - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/...

Ster advertentie
Ster advertentie