Muzieknieuws

Oud-drummer van Elvis Presley overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-drummer van Elvis Presley overleden

Ronnie Tutt, de voormalig drummer van Elvis Presley, is afgelopen zondag op 83-jarige leeftijd overleden. Zo laat de familie van Elvis weten via een bericht op Instagram.

"We zijn diep bedroefd om het overleden van Ronnie Tutt", schrijft de familie van Elvis op Instagram. "Ronnie was niet alleen een legendarische drummer, maar ook een goede vriend van ons. Hij was een geweldige ambassadeur van de erfenis die Elvis heeft nagelaten."


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TCB Band

Tutt maakte als drummer deel uit van de TCB Band (Taking Care of Business). Dat was van 1969 tot het overlijden van Elvis in 1977 zijn vaste band. Toen de King of Rock and Roll overleed, hield het bestaan van de TCB Band ook op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Daarnaast speelde Tutt ook voor andere grote namen binnen de muziekwereld. Zo was hij actief als drummer voor Johnny Cash, Stevie Nicks en Neil Diamond. Laatstgenoemde benaderde hem zelfs om zijn vaste drummer te worden. Tutt was ook te horen op de albums Piano Man en Streetlife Serenade van Billy Joel.

Ronnie Tutt in de NPO Radio 2 Top 2000

Ronnie Tutt staat meerdere keren in de NPO Radio 2 Top 2000. Piano Man is met plek vier het hoogst genoteerde nummer waar hij aan meewerkte.

Ster advertentie
Ster advertentie