NPO Radio 2 TopSongs

Dotan gaat terug naar zijn roots met TopSong Diamonds In My Chest

foto: Josinematography
  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan gaat terug naar zijn roots met TopSong Diamonds In My Chest

Deze week heeft Dotan de TopSong te pakken. Met zijn nieuwe nummer Diamonds In My Chest grijpt hij terug op de folkstijl van het nummer Home, waarmee hij in 2014 massaal doorbrak.

Volgens de zanger gaat Diamonds In My Chest over 'de reis van het leven' en schreef hij het liedje tijdens een roadtrip door de Californische woestijn. "Ik wilde hiermee terug naar mijn roots", legt hij uit. "Beginnen met een akoestische gitaar en zien welke melodieën er van nature zouden ontstaan. Putten uit natuurlijke geluiden. Zingen met mijn vrienden om het universele gevoel te belichamen. Voor het eerst voelt het alsof ik die lichtheid in mijn muziek kan voelen."

Hart en ziel

Dotan stelt dat Diamonds In My Chest voor hem enerzijds een nieuw hoofdstuk markeert in zijn muzikale carrière, maar tegelijkertijd voortborduurt op de sound van zijn succesplaat 7 Layers uit 2014. "Ik wilde het hart en de ziel van de muzikanten in dit lied voelen. Ik wilde gitaarklanken horen. Ik wilde onvolkomenheden horen en ze niet bewerken, want dat is wat muziek écht maakt. Dit lied is het begin van een nieuw project."

Dotan omarmt zijn roots in nieuwe NPO Radio 2 TopSong Diamonds In My Chest

Benieuwd naar de nieuwe plaat van Dotan? Luister hieronder naar Diamonds In My Chest:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie