Programma

Dotan over James Taylor

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan over James Taylor

Tijdens de Album 3 Daagse vertelde Dotan over James Taylor, die hem inspireerde om zelf te gaan zingen. Dotan ontmoette zijn held en bedankte hem.

Dotans onzekerheid

Dotan was voor het uitbrengen van zijn succesvolle album 7 Layers en zijn single 'Home' enorm onzeker over zijn muziek. Bart Arens vond die onzekerheid onzin en kan zich nog goed herinneren dat hij Dotan voor zijn doorbraak sprak. De DJ voorspelde tijdens het gesprek dat 'Home' een hitsingle zou worden. Bart kreeg gelijk en belde Dotan tijdens de Album 3 Daagse op.

Sweet Baby James

''Ik heb altijd faalangst gehad en met 'Home' heb ik die angst van me afgeschreven,'' vertelt de zanger aan Bart. In zijn liefde voor muziek heeft James Taylor een grote rol gespeeld. Sweet Baby James is één van de eerste albums die Dotan luistert. De jonge Dotan weet na het beluisteren van deze plaat direct dat hij ook zanger wil worden.

James bedankt

Afgelopen donderdagavond ging Dotan naar het concert van James Taylor en dat werd een unieke avond. ''Ik mocht hem achteraf ontmoeten en toen heb ik hem meerdere keren bedankt.'' Hopelijk leidt deze bijzondere ontmoeting tot nog meer geweldige muziek!

Beluister hier het hele gesprek met Dotan terug.

Heb jij net als Dotan een albumparel die jou inspireerde? Luister dit weekend dan naar de Album 3 Daagse op NPO Radio 2.

Album 3 Daagse
vrijdag 17 t/m zondag 19 april
NPO Radio 2

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie