NPO Radio 2 Soul & Jazz

Makkinga Meets presenteert nieuw seizoen vol talenten, klanken en verhalen uit Soul & Jazz

foto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Makkinga Meets presenteert nieuw seizoen vol talenten, klanken en verhalen uit Soul & Jazz

De podcastreeks van NPO Soul & Jazz, gehost door Andrew Makkinga, maakt deze week een terugkeer. In het nieuwe seizoen is er uitgebreide aandacht voor de mensen achter de muziek, hun plek in de wereld, en de belangrijke keuzes, kansen en obstakels die zij op hun pad tegenkwamen.

Grand retours, artiesten uit onverwachte hoeken en vieringen van decennialange carrières, met als rode draad altijd het verhaal achter de muziek en de kunst: dit is het nieuwe seizoen van Makkinga Meets.

Het seizoen wordt afgetrapt met een speciale gast: Vincent Henar, oprichter van FraFra Sound, verbinder van muzikale culturen en educator van toekomstig funk- en jazztalent. Het gesprek over een ruim veertigjarige carrière is diepgaand en uitgebreid en wordt daarom uitgebracht in twee delen van een uur. Deze twee afleveringen zijn nu online te beluisteren. Duik in een meeslepend gesprek waarin Vincent Andrew gidst door de staat van Zwarte muziekeducatie in Nederland en de wereld, de erkenning van Surinaamse muziek en de vieringen van FraFra Sound.

Daarnaast ontvangt Andrew in de eerste afleveringen van dit seizoen zangeres Pink Oculus, die als feniks uit de as herrees na een duistere persoonlijke periode, en wel met het gloednieuwe album BEFORE WISDOM. Haar verhaal hoor je volgende week in Makkinga Meets. Ook rapper Freez was te gast in Makkinga Meets, met openhartige verhalen over de belangrijke keuzes uit zijn adolescentie, zijn nieuwe album Parachute, zijn hechte band met Typhoon en natuurlijk: vaderschap!

Ook te gast in de nieuwe reeks: Dennis de Groot, die met zijn agency Okay, Sounds Great met de allergrootste artiesten in hiphop, soul, jazz en club-genres tourde als manager. In dat rijtje? Onder andere superster-dj Jayda G, publiekslieveling Lianne La Havas en aanstormend alternatief talent L’Rain.

Nog niet genoeg gehad na al deze verhalen? In oktober en november volgen er nieuwe opnames en afleveringen die je kunt beluisteren vanaf onze website. Hou intussen onze playlists en andere podcasts in de gaten: onze festivalzomer met Makkinga Moves bijvoorbeeld, Get In! van Benjamin Herman, De Vlam van Elias Mazian, of onze selectie nieuwe muziek op Spotify.

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz


Ster advertentie
Ster advertentie