NPO Radio 2 Soul & Jazz

Benjamin Herman viert Nina Simone's verjaardag

  1. Nieuwschevron right
  2. Benjamin Herman viert Nina Simone's verjaardag

Ter ere van de 89e geboortedag van Nina Simone heeft Benjamin deze week aandacht voor The High Priestess of Soul. Van haar vroege werk tot haar latere escapades, in deze aflevering neemt Benjamin je mee door haar hele carriere.

Elke week neemt saxofonist Benjamin Herman (bekend van o.a. New Cool Collective en The Quartet-NL) je via zijn platencollectie mee door de wereld van jazz en alle aanverwante stijlen in de podcast Get in! van NTR en NPO Radio 2 Soul & Jazz. Met onderwerpen die inspelen op de actualiteit, maar ook eerbetonen aan nationale en internationale grootheden. Elke aflevering gaat een andere kant op, met Benjamin’s persoonlijke interesses als dwarsverbanden.

Hoge pieken en diepe dalen

In aflevering 151 van Get In! neemt Benjamin je mee door de hoge pieken en diepe dalen in de carriere van Ms. Simone. Hits als Baltimore en To Be Young Gifted and Black komen voorbij, maar ook onbekendere nummers met een minstens zo mooi verhaal.

Luister hieronder:

#151 - Nina Simone - Get In! met Benjamin Herman

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

NPO Radio 2 Soul & Jazz

De beste en meest relaxte soul, jazz, disco en funk hoor je het hele jaar door op themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz. Luister hier.

Ster advertentie
Ster advertentie