NPO Radio 2 Soul & Jazz
NTR

Freez in Makkinga Meets: lof voor de Fakkelbrigade

foto: Instagram Freez
  1. Nieuwschevron right
  2. Freez in Makkinga Meets: lof voor de Fakkelbrigade

Freez is geen onbekende in de Nederlandse hiphop. Hij tourde met Kenny B., werkte vaak samen met Gerson Main en schreef in 2020 een groot deel van Lichthuis, het album van zijn beste vriend Typhoon. Daar stond onder andere de megahit Alles Is Gezegend op.

Nu is Freez solo terug met het gloednieuwe album Parachute. Een goudeerlijke, bijna filosofische plaat over de balans proberen te houden op het koord van verleidingen op je pad, en de drang om altijd maar te willen ontsnappen. Een prachtige ode aan de twijfel, het niet-weten en aan het durven loslaten.

Die woorden raken Freez (echte naam Deniz Wittebol) als hij in gesprek gaat met Andrew Makkinga in de nieuwste aflevering van Makkinga Meets. Ook gaat hij diep in op zijn band met Typhoon, die in spiritualiteit haast Deniz’ tegenpool is, maar daardoor juist een uiterst waardevolle toevoeging aan zijn leven is. Daarnaast spreekt Freez openhartig over het verlies van zijn beste jeugdvriend, hoe dat hem haast direct van Nieuwegein naar Zwolle leidde, en hoe er op Parachute de perfecte postume ode is gecreëerd aan zijn vriend, samen met mc Sticks.

Luister hieronder naar de nieuwste aflevering van Makkinga Meets met Freez of check hem in je favoriete podcastapp.

#15 - Freez (S03) - Makkinga Moves

Nog niet genoeg gehad na al deze verhalen? In oktober en november volgen er nieuwe opnames en afleveringen die je kunt beluisteren vanaf onze website. Hou intussen onze playlists en andere podcasts in de gaten: onze festivalzomer met Makkinga Moves bijvoorbeeld, Get In! van Benjamin Herman, De Vlam van Elias Mazian, of onze selectie nieuwe muziek op Spotify.

Meer soul en jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz

Ster advertentie
Ster advertentie