Nieuws

Sfeervol solodebuut Fire van Floor Jansen bekroond tot TopSong

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sfeervol solodebuut Fire van Floor Jansen bekroond tot TopSong

Als zangeres van Nightwish en met haar Beste Zangers-duet met Henk Poort maakte Floor Jansen al indruk, maar dat ze het ook als soloartiest kan, bewijst ze met debuutsingle Fire. Het nummer is uitgeroepen tot de nieuwe NPO Radio 2 TopSong.

Na haar tijd als frontvrouw van After Forever voegde Floor Jansen zich in 2012 bij de wereldberoemde Finse metalband Nightwish, waar de Brabantse haar zangkwaliteiten koppelt aan imposante symfonische metalsongs. Die zangkwaliteiten kwamen ook naar voren tijdens Jansens deelname aan Beste Zangers in 2019, toen ze met Phantom of the Opera (een duet met Henk Poort) een gigantische hit scoorde. Nu is er ook het allereerste solowerk voor de zangeres in de vorm van de single Fire.

Geen metal

Met Fire beweegt Jansen wat weg van de metalsound van Nightwish, al heeft de single wel het dramatische en cinematische gevoel, geeft ze aan. "Ik heb gezegd: 'Ik ga iets anders doen dan metal, en hoe het gaat klinken weet ik niet'", legt Jansen uit. "Het heet nu dan wel pop, met een randje rock. Maar het klinkt als Floor en dat is het belangrijkste."

De eerste reacties op Fire zijn volgens Jansen "belachelijk positief". Meer nieuw werk van de zangeres zal te horen zijn op haar eerste soloplaat, die naar verwachting begin 2023 zal verschijnen. Tot die tijd zit Jansen echter niet stil: vanaf 26 april is ze te zien in de Duitse versie van Beste Zangers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je Fire of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie