Nieuws

Met Tropical Commotion weet Lorrèn toch de zomer naar Nederland te brengen

foto: Loïs Palm, Pink Creative Amsterdam
  1. Nieuwschevron right
  2. Met Tropical Commotion weet Lorrèn toch de zomer naar Nederland te brengen

Positieve energie, veel liefde en een goede portie soulful pop. Deze ingrediënten voegt Lorrèn maar al te graag toe aan haar tracks. Zo ook aan nieuwe single Tropical Commotion, die nu op NPO Radio 2 te horen is.

Tropical Commotion is de derde single op haar nieuwe EP Pieces, die 2 juli op Spotify is verschenen. Hoewel we deze zomer weinig van het zonnetje konden genieten, haalt deze track tóch een klein beetje de zomer naar Nederland. Zo zingt ze: “With my hair in the sand and the birds flying high, there is no way I’d rather be.”

Ook tijdens de ochtendshow van 17 augustus zorgt Lorrèn voor een warme sfeer. Bekijk het fragment hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op bezoek bij de Ghanese president

De zangeres is niet alleen populair in Nederland. In 2017 laat de president van Ghana haar overvliegen om een jazz-optreden te geven tijdens een prijsuitreiking. Hoe hij bij haar uitkwam? Met een paar kliks op Google. “Best onrealistisch”, noemt ze het.

Toch stemt ze niet gelijk in met het voorstel. "In eerste instantie was ik wat sceptisch. Ik ben niet heel bekend met de president van Ghana, en heb wel even mijn research gedaan wie hij precies is - straks sta ik voor een corrupte president te zingen. Gelukkig bleek hij een voormalige mensenrechtenadvocaat", vertelt ze in een interview met Parool.

Bekijk hieronder het optreden van Lorrèn in Ghana:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vroege vogel

Lorrèn is niet de enige van haar familie met een gouden strot. Ook haar moeder en oudere zus zingen erop los. Daarnaast is haar vader jazzviolist en scatvocalist. De liefde voor muziek zit er al vroeg in bij de artiest: op 11-jarige leeftijd doet ze mee aan het Junior Songfestival. Ook staat ze op jonge leeftijd al op de planken bij verschillende jazz clubavonden.

Het is dan ook niet de eerste keer dat we van de zangeres horen. In de zomer van 2015 brengt Lorrèn haar eerste eigen single The Game Of Love uit. De song wordt goed ontvangen staat wekenlang in de Top 40 van meest gedraaide liedjes op de Nederlandse radio. Ook wordt Lorrèn uitgeroepen tot Radio 2 Talent.

Ster advertentie
Ster advertentie