Programma
BNNVARA

Dit is de favoriete muziek van Robèrt van Beckhoven (en het is niet American Pie)

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is de favoriete muziek van Robèrt van Beckhoven (en het is niet American Pie)

Het favoriete nummer van Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven: dan denk je misschien aan Vlaai Away van Lenny Kravitz, Still Got The Soes van Gary Moore of iets van The George Bakker Selection. Maar niets is minder waar: de Brabander zoekt het bij de disco.

Robèrt was de mystery guest in Jan-Willem Start Op en aan de hand van zijn lijstje van vijf nummers wisten Jan-Willem en Jeroen al snel met wie ze te maken hadden. Zijn selectie bestond uit Racoon met No Mercy, Piano Man van Billy Joel, Wat als later nu is van Paskal Jakobsen, Rob de Nijs en Danny Vera, carnavalskraker Ons Moeder Zeej Nog van Jan Biggel en In The Stone van Earth, Wind & Fire. "Dat was vroeger echt mijn favoriete groep", zegt Robèrt over de Amerikaanse discoformatie. "Toen ik een jaar of 18 was, ben ik naar concerten geweest. Ik heb alle platen. Dat vond ik echt héél tof."

Robèrt is thuis in het Brabantse Oisterwijk en kan carnavalshit Ons Moeder Zeej Nog feilloos meezingen: "Ja, ons moeder zeej nog: doe dat nou niet, la la la la". Maar nog mooiere herinneringen haalt de bakker op aan Rob de Nijs, wiens allerlaatste concert hij bezocht. "Dat was echt een zeer, zeer mooi concert. En ik heb een traantje gelaten, iedereen denk ik."

'Mooiste intro ooit'

Maar als het Heel Holland Bakt-jurylid één song moet kiezen, dan toch In The Stone van Earth, Wind & Fire. "Het mooiste intro ooit gemaakt", zegt hij als de blazers het nummer instarten. En na die vier minuten disco gaat Robèrt de rest van de dag snoep maken: "Winegums, spekkies, noga: allemaal lekkere dingen."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie