Nieuws

Albin Lee Meldau pakt TopSong met Forget About Us

foto: YouTube screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Albin Lee Meldau pakt TopSong met Forget About Us

De Zweedse singer-songwriter Albin Lee Meldau gooit in zijn thuisland al hoge ogen met zijn soulvolle muziek, en krijgt nu ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Zijn nieuwe single Forget About Us is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Sinds zijn debuut-EP Lovers uit 2016, die hij samen met Björn Ilting (van Peter Bjorn and John) maakte, timmert Albin Lee Meldau al aan de weg in Zweden. Hij maakt soulvolle liedjes, waarbij hij soms in het Zweeds en soms in het Engels is. Met zijn nieuwste Engelse track, Forget About Us, maakt hij momenteel flink indruk.

Showcases

De afgelopen jaren toerde Meldau fanatiek rond, en wist hij op showcasefestivals al voor memorabele optredens te zorgen. Zo won hij in 2016 de Anchor Award op het Duitse Reeperbahn Festival, speelde hij een jaar later op het prestigieuze SXSW in Austin en trok hij in 2019 naar Nederland voor een show op Eurosonic.

2023 zou zomaar eens het jaar van Meldau's definitieve internationale doorbraak kunnen worden. Forget About Us is het voorproefje op zijn tweede Engelstalige album, dat hij opnam met muzikanten die ook samenwerkten met acts als Adele, Florence and the Machine en Lana Del Rey.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Forget About Us en andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie