Nieuws

Ruud de Wild vertelt openhartig over darmkanker in Diagnose De Wild

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud de Wild vertelt openhartig over darmkanker in Diagnose De Wild

De documentaire Diagnose De Wild over de ziektebehandeling van Ruud de Wild was gisteravond te zien op NPO 1.

Toen Ruud de Wild begin dit jaar hoorde dat hij darmkanker had, stond zijn hele wereld op z’n kop. Eén ding wist hij zeker: dit verhaal moest verteld worden.

Diagnose De Wild

In Diagnose De Wild vertelt Ruud openhartig, emotioneel maar ook met humor over deze moeilijke periode. De documentaire heeft daarnaast een educatieve insteek, want het hele traject van Ruud is gevolgd. Er is zelfs een operatie te zien vertelt chirurg Jurriaan Tuynman: "Je ziet darmen, misschien een beetje bloed."

Bewustzijn

Voor De Wild is het belangrijk dat er bewustzijn wordt gecreëerd met de documentaire. Vooral de impact van kanker en het op tijd aan de bel trekken is voor hem belangrijk. Ruud: "Als ik hier goed uitkom, dan ben ik verplicht om dit verhaal te vertellen."

Bekijk hieronder de documentaire terug:

Jurriaan Tuynman

Vanmiddag in De Wild in de Middag schuift chirurg Jurriaan Tuynman voor de tweede keer aan in de studio. De twee gaan vragen beantwoorden van luisteraars naar aanleiding van de documentaire. Na afloop van de uitzending zullen de Wild en Tuynman tussen 18:00 en 18:30 uur de vraagsessie voortzetten op het Instagramaccount van Ruud de Wild.

De Wild in de Middag

De Wild in de Middag hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.


Ster advertentie
Ster advertentie