Programma

Ruud de Wild succesvol behandeld tegen darmkanker: 'Ik ben op de goede weg terug'

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud de Wild succesvol behandeld tegen darmkanker: 'Ik ben op de goede weg terug'

Onlangs werd bekend dat Ruud de Wild de komende tijd afwezig is op NPO Radio 2. Hij is geopereerd aan darmkanker en hij moet nu revalideren. Hoe is het nu met hem?

De kanker is gelukkig in een vroeg stadium ontdekt en niet uitgezaaid. Vervanger van De Wild in de Middag, Eddy Keur, belt hem op om te vragen hoe het met hem gaat. "Kan ik mijn tas al pakken?", grapt Eddy. "Nee je kan nog niet weg", vertelt Ruud. "Naar omstandigheden gaat het fantastisch", vertelt hij. "Ik voel me schitterend. Alle waardes zijn goed en ik ben nu op de goede weg terug. Dat noemen ze schoon."

Stilhouden

"Het was een behoorlijke roller coaster. Dit is al maanden aan de gang, maar de eerste twee ingrepen heb ik stil weten te houden. Dat was niet naar wens, toen was het niet schoon, en daarna heb ik een hele grote operatie gehad. Daar moet ik wel even van bijkomen", vertelt Ruud. Hoe kon hij het zo lang stilhouden? "Ik ben er nu wel achter dat de artsen met wie ik werk niet alleen de allerbeste zijn, maar ook heel betrouwbaar zijn. Mijn vriendenclubje inclusief mijn collega's zijn de beste ploeg van mijn hele carrière. Dat hele clubje heeft het zo lang ontzettend stilgehouden. Hartverwarmend."

'Heel anders denken over het leven'

Wat heeft het allemaal met hem gedaan? "Als je de diagnose kanker krijgt dan doet dat heel veel met je. Ik ben er al aan gewend geraakt, want ik wist het al even. Er gaan wel hele andere wetten gelden. Je staat in één keer oog in oog met je sterfelijkheid. Deze waarschuwing, als ik het bot mag zeggen, krijg ik vast niet nog een keer. Je gaat in een keer heel anders denken over het leven", vertelt hij.

Aansterken

Hij hoopt over een paar maanden weer terug te komen op de radio. "Ik hou van mijn kunst en van radio. Dat zijn twee kindjes van mij. Ik vind het wel lastig als ze het zonder mij doen. Ik vind het heel fijn, maar het kriebelt wel", vertelt hij. Hij is nu hard bezig om weer aan te sterken "Ik ben blij als ik twintig minuutjes buiten heb gelopen, maar ik moet wel zeggen dat ik de allerleukste en liefste vrouw heb: Olcay. Super streng, maar ook zegt: 's morgens eruit. Trainen, lopen, bewegen."

Onlangs riep het team van De Wild in de Middag, onder leiding van inval-diskjockey Eddy Keur, op om een kaart te sturen aan Ruud de Wild. Inmiddels heeft hij honderden lieve kaartjes mogen ontvangen:

Video niet beschikbaar

De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie