Nieuws

Met dit nummer gaan Mia Nicolai & Dion Cooper naar het Eurovisie Songfestival

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Met dit nummer gaan Mia Nicolai & Dion Cooper naar het Eurovisie Songfestival

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2023 is bekend! Luister hier naar Burning Daylight, het nummer waarmee Mia Nicolai en Dion Cooper in mei naar Liverpool gaan.

Burning Daylight ging woensdagavond in première op NPO Radio 2. Bart Arens sprak in Rotterdam met Mia Nicolai & Dion Cooper, het duo dat Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2023. "Ik werd wakker met het gevoel alsof het onze verjaardag was", vertelt Mia over de dag dat ze het liedje eindelijk mocht delen met de wereld.

"Het is zo raar. Het voelt allemaal nog steeds onwerkelijk", vult Dion aan, "Maar we hebben hier zo lang naartoe gewerkt. Dat we het straks met iedereen mogen delen is zo mooi." Voor Mia was het maandenlange geheimhouden van Burning Daylight, dat ze schreven met Duncan Laurence en zijn partner Jordan Garfield, soms lastig. "Er waren momenten dat vrienden vroegen of ze het niet mochten horen, maar ik moest echt voet bij stuk houden", vertelt ze. De enige die wél een voorproefje kregen, waren haar ouders: "Die waren super trots."

Video niet beschikbaar

'We zijn niet alleen'

Mia Nicolai & Dion Cooper lichtten eerder deze week al een tipje van de sluier op. "We weten allemaal dat het leven zwaar kan zijn. Het kan onmogelijk, leeg en alleen voelen", vertelde het duo over de gedachte achter Burning Daylight. "Maar we zijn niet alleen. We zijn meer hetzelfde dan dat we verschillen."

Bekijk hieronder de officiële clip van Burning Daylight:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duncan Laurence & Jordan Garfield

Bart Arens sprak woensdagavond ook met Duncan Laurence en Jordan Garfield, de (muzikale) partners die meeschreven aan Burning Daylight. "We zijn van de echte verhalen, van de nummers met echte verhalen", vertelt Laurence. "We hebben allebei moeilijke dingen meegemaakt in ons verleden, en uit die ervaringen putten we voor onze liedjes."

Zo ook Burning Daylight, vervolgt Laurence. "Dit nummer gaat over ervaringen uit het verleden, zowel goed als slecht, en de wens om een nieuwe toekomst te maken."

Liverpool

De komende editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats in mei 2023. Op 9 en 11 mei vinden de halve finales plaats, gevolgd door de finale op 13 mei 2023. Na de winst van Kalush Orchestra met het nummer Stefania zou het Songfestival eigenlijk in Oekraïne plaatsvinden, maar vanwege de oorlog wijkt het evenement uit naar Liverpool in Groot-Brittannië, na de tweede plek van de Engelse zanger Sam Ryder met zijn nummer Space Man.

Ster advertentie
Ster advertentie