Nieuws

Kaiser Chiefs geeft dansles op TopSong How 2 Dance

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kaiser Chiefs geeft dansles op TopSong How 2 Dance

Met hun eerste single in twee jaar tijd heeft Kaiser Chiefs weer een klapper te pakken. De single van de Britse band is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Dankzij optredens op onder andere Lowlands was Kaiser Chiefs halverwege de zeroes een van de grootste hypes in de muziekwereld. De band rond frontman Ricky Wilson brak door met nummers als Oh My God en I Predict A Riot, maar scoorde in 2007 hun allergrootste hit: Ruby. Vijftien jaar later blijkt groep nog altijd voor even dansbare indie te zorgen, bewijst How 2 Dance. De single van Kaiser Chiefs is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong.

Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend.

How 2 Dance van Kaiser Chiefs is deze week NPO Radio 2 TopSong

De hand van Nile Rodgers

Volgens Ricky Wilson heeft Nile Rodgers een grote invloed gehad op het geluid van How 2 Dance. De leden van Kaiser Chiefs gingen in 2021 de studio in met de CHIC-gitarist. "Je kunt niet om Nile Rodgers heen", vertelt de zanger in gesprek met NME. "Hij laat je erg vaak nadenken over dansen! Hij is een geweldige man om liedjes mee te schrijven."

Volgens Wilson zal de invloed van Nile Rodgers dan ook flink te horen zijn op het aankomende achtste album van Kaiser Chiefs, dat dit jaar moet verschijnen. How 2 Dance is het eerste voorproefje van dat album, de opvolger van Duck uit 2019.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je How 2 Dance of onze eerder verkozen TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan nu op onze TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie