Nieuws

Jeangu Macrooy en Pete Philly scoren TopSong met A Little Greener

foto: Unexpected Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy en Pete Philly scoren TopSong met A Little Greener

A Little Greener, de samenwerking tussen Jeangu Macrooy en Pete Philly, is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Je hoort het nummer de komende week extra vaak!

Macrooy slaat op zijn nieuwe single de handen ineen met Pete Philly. Het is de eerste nieuwe muziek van de zanger sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival met Birth of a New Age. Daarnaast is A Little Greener de eerste single van Macrooys derde album, dat in 2022 verschijnt.

Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend:

Video niet beschikbaar

Samenwerking

"Na het Songfestival heb ik de tijd genomen om tot rust te komen, en juist in die rustperiode kwam de inspiratie opborrelen", vertelt Macrooy. "De muziek die ik de afgelopen tijd heb geschreven is een terugkeer naar mijn soulvolle roots. A Little Greener markeert voor mij het begin van het volgende hoofdstuk in mijn carrière.

A Little Greener gaat volgens Macrooy over hoe belangrijk het is om te waarderen wat je hebt. Voor de track vroeg de zanger de hulp van Pete Philly. "Dit is een funky tune over het wateren en voeden van je eigen tuin en liefde", geeft Philly aan. "Het is super om onderdeel te zijn van dit toffe liedje."

Daarnaast zorgt A Little Greener ook voor een reünie tussen Pete Philly en Perquisite, die het nummer samen met Macrooy schreef. De twee muzikanten vormden jarenlang een hiphopduo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je A Little Greener en andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie