Nieuws
BNNVARA

Hoe zagen de laatste dagen van Marvin Gaye eruit? Dat onderzocht Wibo Dijksma

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe zagen de laatste dagen van Marvin Gaye eruit? Dat onderzocht Wibo Dijksma

De man achter klassiekers als What's Going On, Sexual Healing en Ain't No Mountain High Enough, kwam op tragische wijze aan z'n einde. In Jan-Willem Start Op! vertelt podcastmaker Wibo Dijksma over Marvin Gaye's laatste dagen.

Een parel in podcastland is De Laatste Dagen Van... In eerdere seizoenen doken makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp en Michiel Tjepkema al in de laatste dagen van grootheden John Lennon en Freddie Mercury. En sinds deze week staat seizoen drie van de podcast online, waarin ze de laatste dagen van soulmachine Marvin Gaye uitdiepen.

'Daar moet toch een verhaal achter hebben gezeten?'

"Ik denk dat deze man ook echt een mooi portret verdient, want dat was er eigenlijk nog niet in Nederland", vertelt Wibo Dijksma. De legendarische soulartiest werd vermoord door zijn eigen vader. "Daar moet toch een verhaal achter hebben gezeten? Waarom die vader die moord heeft gepleegd. Gaandeweg zijn we door alle research, interviews en documentaires kijken, achter het verhaal gekomen. Hoe dat allemaal gekomen is. En hoe zijn leven er uit heeft gezien."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Hoe zagen de laatste dagen van Marvin Gaye eruit? Dat onderzocht Wibo Dijksma

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie