Nieuws

Alain Clark brengt ontroerende ode aan de muzikant

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Alain Clark brengt ontroerende ode aan de muzikant

Alain Clark heeft een emotionele ode gebracht aan muzikanten en mensen die werkzaam zijn aan de culturele sector. Dat deed de zanger toen hij te gast was bij de talkshow HLF8.

"Het lijkt misschien wat overbodig, maar man, wat is dit nodig", opent Clark zijn oproep. Aan tafel bij talkshow HLF8 beschrijft hij de schrijnende situatie waarin muzikanten de afgelopen anderhalf jaar terecht zijn gekomen. In een spoken word-optreden beschrijft Clark de situatie van pianist Remko Kühne en trompettist Ruud Breuls, die hem in de tv-studio begeleiden.

Vanzelfsprekend

De zanger beschrijft hoe de muzikanten alles in het werk moeten stellen voor de optredens die wij als vanzelfsprekend achten. "Muziek is een taal die we allemaal spreken, maar deze mensen zijn de poëten door wiens klinkerloze woorden wij de harde wereld om ons heen even vergeten", zegt Clark.

Bekijk zijn ode hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op de oproep van Clark wordt massaal gereageerd door collega-muzikanten. "Kun je dit please op alle zenders voorlezen!", schrijft Edsilia Rombley. Ook Bertolf, Niels Geusebroek en Pete Philly spreken hun steun uit voor het optreden van de zanger.

Quote

Cultuur en muziek zijn de vitamine C van onze maatschappij.

Alain Clark

Ook Bart Arens besteedde tijdens Aan De Slag! aandacht aan de ode van Clark. "Er is een hele hoop gezegd over de cultuursector", zei de dj, "maar deze week hoorde ik een artiest pas écht de spijker op z’n kop slaan." Bekijk het fragment hieronder:

Ster advertentie
Ster advertentie