Nieuws

Nieuwe single Crusade levert Elske DeWall TopSong op

foto: BENZ Agency
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe single Crusade levert Elske DeWall TopSong op

Elske DeWalls nieuwe single Crusade is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Op het nummer laat de Friese zangeres een nieuwe kant van zichzelf zien.

Met Crusade levert Else DeWall weer een Engelstalige track af, nadat ze in 2020 overstapte op het Nederlands op het nummer Is Het Niet Gewoon Ok. Op haar nieuwste single laat de zangeres uit Friesland een fris poprockgeluid horen, waarbij haar krachtige stem begeleid wordt door een aanstekelijke elektronische beat.

"Het is altijd spannend als je iets nieuws uitbrengt", vertelde DeWall vorige week over Crusade tijdens Aan De Slag! aan Bart Arens. "Je hebt het gemaakt met een groep mensen en je vindt het met z'n allen te gek, maar het is natuurlijk de vraag of dat ook zo is." We kunnen de zangeres geruststellen: Crusade is in de smaak gevallen en uitverkozen tot NPO Radio 2 TopSong.

Bart Arens maakte het nieuws vrijdagochtend bekend:

Bart ontroert Elske DeWall met TopSong-bekendmaking

Davina Michelle

Het moderne, met elektronica doorspekte geluid van Crusade zal overigens niet voor iedereen een verrassing zijn, vervolgt DeWall. "Ik denk dat mensen die mij live hebben gezien die kant wel kennen. Maar als mensen me alleen kennen als Maria in The Passion, dan zeggen ze: 'Oh is dat ook Elske.'"

Voor Crusade sloeg DeWall de handen ineen met Davina Michelle, die de tekst van het nummer schreef, terwijl haar bandleden voor de muziek zorgden. Het nummer lag overigens al een hele tijd klaar voordat die tekst er was, vertelt DeWall: "Het bleef een beetje liggen, soms gaat dat zo. Toen ineens zei Michelle: 'Ik heb het af', en toen ging het snel."

Vorige week zong DeWall Crusade live bij Jan-Willem Start Op. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Crusade en andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie