Nieuws
BNNVARA

Sjors vertrok naar Oekraïne om te helpen bij de heropbouw van dorpen

foto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Sjors vertrok naar Oekraïne om te helpen bij de heropbouw van dorpen

Soms komen er via de Radio 2-app berichtjes binnen waar je veel meer over wilt weten. Tijdens Jan-Willem Start Op! stuurde Sjors een appje over het feit dat hij onlangs naar Oekraïne is vertrokken. Jan-Willem en Jeroen spreken met hem.

Vorig jaar augustus vertrok Sjors als backpacker naar Kiev. Daar leerde hij een aantal inwoners van de stad kennen waar hij een vriendschap mee sloot en na terugkomst in Nederland contact mee hield. Ook nadat eind februari de Russische invasie begon, bleef Sjors met hen in gesprek. Deze vrienden waren gelukkig oké, maar brachten Sjors wel in contact met hulporganisaties die zich bezighouden met de wederopbouw van het land.

In dorpen waar inmiddels geen militaire inzet meer is, blijft een spoor van vernieling achter. Gebouwen liggen in puin en sommige families moeten in een schuurtje of tent leven, aangezien dat het enige is wat nog overeind staat. Sjors zorgt er samen met andere mensen van over de hele wereld voor dat deze inwoners hulp krijgen. Met name de dankbaarheid van de mensen raakt hem.

In het fragment hieronder hoor je het volledige gesprek met Sjors. Wil je hem en de andere helpers steunen, dan kan je geld doneren via deze link.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie