Muziekcafé
AVROTROS

Muziekcafé met Alain Clark, Abel en Yori

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekcafé met Alain Clark, Abel en Yori

Zaterdag 9 december hebben Alain Clark, Abel en Yori opgetreden in Muziekcafé vanuit De Vorstin. Bekijk hier de fragmenten terug.

Alain Clark

Op vrijdag 3 november bracht Alain Clark zijn single The Sun uit. In de afgelopen maanden heeft Alain gewerkt aan nieuwe liedjes die live opgenomen zijn in Los Angeles. Samen met producer Justin Stanley legt hij nu de laatste hand aan de productie. The Sun is de eerste single van zijn album dat in 2024 zal verschijnen. “Ik schreef The Sun als een omhelzing aan mijzelf - een beetje extra licht in deze donkere dagen. De zon is iets wat ons verbindt en soms wil ik even opladen in die gedachte,” zo stelt hij.

Abel

Na een pauze van dertien jaar kwam afgelopen 26 oktober de single Zie Jij Het Ook van Abel uit. Leadzanger Joris Rasenberg vertelt dat het nummer gaat over jezelf zijn, jezelf laten horen en dat je daarin heel authentiek moet zijn. Aan de andere kant moet je af en toe ook een beetje rekening houden met de ander. “Het is een oproep om kritisch naar onszelf te kijken, naar de manier waarop we onszelf wel of niet laten zien en hoe we daarbij met anderen omgaan.” Binnenkort komt er ook een nieuw album uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Yori

Op 17 november kwam de EP van Yori, Wanna Be So High, uit. De hele nieuwe EP is live opgenomen bij Yori thuis in de studio. Deze EP maakte ze samen met onder andere Martijn Konijnenburg, Goldkimono, waarmee Yori afgelopen najaar op tour was om het voorprogramma te verzorgen. “Ik ben zo extreem trots op dit werk. Nog niet eerder heb ik op zo’n manier achter m’n liedjes, tekst en productie gestaan als bij deze EP," zo stelt Yori.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

YouTube

Wil je alle live video's van Muziekcafé zien? Check dan het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie