Muziekcafé
AVROTROS

Jacqueline Govaert bij Muziekcafé: 'Onze tijd samen was zo fijn. Van wie moeten we eigenlijk stoppen?'

foto: Joy Hansson
  1. Nieuwschevron right
  2. Jacqueline Govaert bij Muziekcafé: 'Onze tijd samen was zo fijn. Van wie moeten we eigenlijk stoppen?'

Krezip was te gast bij Muziekcafé! Kijk hier het interview van Carolien Borgers met Jacqueline Govaert terug.

Een speciale uitzending van Muziekcafé: niemand minder dan Krezip is te gast voor een exclusief optreden! Voordat de band het podium betrad ging frontvrouw Jacqueline Govaert in gesprek met Carolien Borgers.

De playlist van Jacqueline Govaert

Speciaal voor deze bijzondere uitzending is ook de playlist van het programma samengesteld door Jacqueline Govaert. Wat luisterde Jacqueline bijvoorbeeld toen ze opgroeide?

Jacqueline Govaert stelt playlist samen van Muziekcafé

Jacqueline wist al vroeg wat ze wilde

Jacqueline vertelt ook over de eerste keer dat ze over Pinkpop hoorde. Ze was 14 jaar en op bezoek bij bassist Joost en zijn broer, waar ze veel over muziek leerde. Daar zag ze voor het eerst beelden van Pinkpop, en wist toen gelijk dat dit was wat ze later wilde doen.

Jacqueline Govaert wist op jonge leeftijd al wat ze wilde

"Van wie moeten we eigenlijk stoppen?"

Ook Fleetwood Mac mocht niet ontbreken op de playlist. Net als bij die band zijn er stiekem her en der wel wat “uitwisselingen” binnen Krezip geweest, al wil Jacqueline geen namen noemen. En net als in The Chain sprak Krezip met elkaar af dat ze bij elkaar zouden blijven. Ze waren heel jong toen ze begonnen, dus het was volgens Jacqueline achteraf eigenlijk wel goed om in elk geval even te stoppen. Tijdens de coronaperiode begonnen echter de twijfels: “Het was zo fijn en leuk met elkaar. Van wie moeten we eigenlijk stoppen? We keken elkaar aan en zeiden: let’s not”.

Krezip tijdens coronaperiode: "Van wie moeten we eigenlijk stoppen?"

Video niet beschikbaar

Jacquelines samenwerking met Crowded House producer Mitchell Froom

Jacqueline heeft met de producer van Crowded House, Mitchell Froom, twee soloplaten gemaakt. Ze vloog naar L.A., verbleef in een huisje in Venice en ging met Mitchel de studio in om een album te maken geïnspireerd op Carole King. Iets waar ze nog steeds heel erg trots op is.

Jacqueline Govaert over haar samenwerking met Crowded House producer Mitchell Froom

Video niet beschikbaar

Any Day Now

Inmiddels is er ook een nieuw Krezip album: Any Day Now. De coronaperiode voelde voor Jacqueline als een tijd waarin ze kon bijkomen, maar het niet kunnen doen van de festivals voelde wel alsof iemand te vroeg de lampen aan had gedaan op een feestje. Het gloednieuwe album Any Day Now gaat ook over die periode, waarin het voelde alsof alles op z’n kop stond, maar die ook nieuwe inzichten gaf, zoals dat het leven niet te plannen is.

Vragen uit het publiek

De prijswinnaars in het publiek mochten vragen stellen aan Jacqueline. Welk nummer uit jaar jeugd had ze zelf willen schrijven? En bij welk concert heeft ze voor het laatst gehuild?

Any Day Now van Krezip gaat over hoe alles op z’n kop stond, maar ook nieuwe inzichten gaf

Video niet beschikbaar

Volledige uitzending Krezip bij Muziekcafé

Wil je de volledige uitzending inclusief door Jacqueline samengestelde playlist terugluisteren? Dat kan hier:

Muziekcafé

Muziekcafé

Je hoort Muziekcafé met Carolien Borgers iedere zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Fotograaf: Joy Hansson

Ster advertentie
Ster advertentie