Muzieknieuws

Iggy Pop covert Leonard Cohens You Want It Darker

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Iggy Pop covert Leonard Cohens You Want It Darker

Iggy Pop brengt een cover uit van You Want It Darker. De cover is onderdeel van het aankomende verzamelalbum dat als eerbetoon voor de overleden Leonard Cohen wordt uitgebracht.

De cover van Pop verschijnt 14 oktober op een verzamelalbum vol Cohen covers van Blue Note Records genaamd Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen. De Lust For Life-zanger is niet de enige die een bijdrage heeft geleverd, ook artiesten als James Taylor, Peter Gabriel, Mavis Staples en Norah Jones zijn te horen op het album.

You Want It Darker is het titelnummer van het laatste album dat werd uitgebracht tijdens het leven van Cohen. Hij overleed op 7 november 2016. Pop uitte eerder al zijn liefde voor Leonard Cohen. Zo zegt hij in een persverklaring "Er is niemand zoals Leonard, niet in de hele wereld."

Benieuwd naar de cover? Beluister hem hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iggy Pop in de NPO Radio 2 Top 2000

Iggy Pop is drie keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000 van 2021. The Passenger op plek 779 is het hoogst genoteerde nummer van de zanger. Ook You Want It Darker staat in de lijst: het nummer van Leonard Cohen is terug te vinden op 986.

Ster advertentie
Ster advertentie