Muzieknieuws

Beth Hart brengt album met Led Zeppelin-covers uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beth Hart brengt album met Led Zeppelin-covers uit

Op haar aankomende album A Tribute to Led Zeppelin brengt Beth Hart een ode aan een van de grootste rockbands aller tijden. De plaat verschijnt in februari 2022.

De Amerikaanse zangeres brengt een ode aan de Britse band, met covers van klassiekers als Stairway to Heaven, Kashmir en Black Dog. A Tribute to Led Zeppelin verschijnt op 25 februari 2022.

Niet boos genoeg

Tijdens de opnames van War in My Mind, Harts meest recente album uit 2019, zong de Amerikaanse een geïmproviseerde versie van Whole Lotta Love. Producer Rob Cavallo was onder de indruk en raadde de zangeres aan een volledige plaat met Led Zeppelin-covers op te nemen.

In eerste instantie had Hart daar geen trek in. “Ik ga geen heel album doen”, zei ze destijds. “Om Zeppelin eer aan te doen zijn, moet je woedend zijn om de juiste energie te halen. Ik had net jaren gewerkt om met mijn woede om te gaan. Toen kwam de pandemie en alle gevolgen daarvan. Nu ben ik pissed off.”

Die boosheid heeft geresulteerd in negen covers van Led Zeppelin. "Dit album gaf me de kans om al mijn boosheid eruit te werken, en daar ben ik enorm dankbaar voor", laat Hart weten. Het eerste nummer van A Tribute to Led Zeppelin is nu te beluisteren. Hoor Harts versie van Good Times Bad Times hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Whole Lotta Love

Het is overigens niet de eerste keer dat Hart zich aan een cover van Led Zeppelin waagt. Tijdens haar op dvd uitgebrachte optreden in Paradiso zong ze Whole Lotta Love. Die versie maakte indruk, en sindsdien is het nummer een vaste waarde op de setlist tijdens de optredens van de zangeres.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beth Hart in de NPO Radio 2 Top 2000

Beth Hart was in 2020 drie keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering was voor Leave the Light On, dat op plek 286 in de lijst stond.

Ster advertentie
Ster advertentie