Muzieknieuws

Elton John kondigt documentaire Goodbye Yellow Brick Road aan

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Elton John kondigt documentaire Goodbye Yellow Brick Road aan

Elton John laat de laatste fase van zijn podiumcarrière vastleggen in de documentaire Goodbye Yellow Brick Road. De film, die deels wordt geregisseerd door Johns partner David Furnish, richt zich naast het afscheid ook op de successen die de zanger bereikte in de eerste helft van de jaren 70.

Na Rocketman, de gedramatiseerde vertelling van het leven van Elton John, verschijnt er nu ook een documentaire over de spraakmakende carrière van de Britse zanger. De officiële titel van de film is een hele mond vol: Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances and the Years That Made His Legend.

Goodbye Yellow Brick Road legt Johns afscheidstournee vast, afgewisseld met beelden van de afgelopen vijftig jaar. Daarbij is er speciale aandacht voor de eerste helft van de jaren 70 van de vorige eeuw, waarin de zanger maar liefst tien albums uitbracht en enorme hits als Rocket Man, Crocodile Rock en Bennie and the Jets scoorde.

De film bevat niet eerder vertoonde livebeelden van de afgelopen vijftig jaar, aangevuld met handgeschreven passages uit Johns dagboeken en recente beelden van de zanger en zijn familie.

David Furnish

Verantwoordelijk voor de documentaire zijn filmmakers R.J. Cutler (producent van de serie Nashville) en David Furnish, sinds 2014 de echtgenoot van John. "Elton en ik kunnen ons geen betere samenwerking voorstellen dan met R.J. voor een film die meer dan alleen de carrière van Elton vastlegt - het is zijn leven", vertelt Furnish.

Een releasedatum van Goodbye Yellow Brick Road is nog niet bekend. De producenten hebben aangekondigd dat de documentaire voor een korte tijd in bioscopen te zien zal zijn, en vervolgens beschikbaar is op Disney+.

Gelredome

John is op dit moment bezig aan zijn laatste wereldtournee, waarin hij uitzwaait met liveversies van zijn grootste hits. Op donderdag 9 juni neemt de Brit afscheid van zijn Nederlandse fans met een concert in de Gelredome in Arnhem.

Elton John in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 stond Elton John met dertien nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering was voor Your Song op plek 137.

Ster advertentie
Ster advertentie