Muzieknieuws

Ilse DeLange brengt nieuwe single Quiet uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange brengt nieuwe single Quiet uit

Ilse DeLange heeft donderdag haar single Quiet uitgebracht. Luister hier naar het nieuwe nummer van de zangeres die dit jaar haar 25-jarig jubileum als artiest viert.

Met Quiet geeft DeLange een nieuw voorproefje van een in 2024 te verschijnen album, waar vermoedelijk ook de eerder uitgekomen singles Willing, Drown Us Out en Confetti Shotgun op komen te staan. "Het kan soms erg moeilijk zijn om stil te blijven", zegt de zangeres over haar nieuwste nummer. "Maar wanneer alles om je heen te luidruchtig wordt, is het vaak beter om te zwijgen en wachten tot de storm is gaan liggen en mensen weer bereid zijn om te luisteren."

Quiet is het volgende deel van het feestjaar van DeLange, die in 2023 haar 25-jarig jubileum als muzikant viert. In 1998 debuteerde ze met World of Hurt, het album dat meteen haar doorbraak betekende. Luister hieronder naar de nieuwste single van de zangeres:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tuckerville

In september geeft DeLange een extra lang optreden op Tuckerville, het Twentse festival dat zij opzette. Onlangs werd bekend dat de komende editie, die plaatsvindt op zaterdag 9 september, de laatste keer is dat Tuckerville plaatsvindt.

"De prijsstijgingen in de festivalbranche, de algemene inflatie én de wens om toegankelijk te blijven voor een groot publiek, zorgen ervoor dat de kwaliteit waar de organisatie voor staat, helaas niet langer haalbaar is", liet de organisatie in een statement weten.

Ilse DeLange in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Ilse DeLange 5 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering is voor I Still Cry op plek 1007.

Ster advertentie
Ster advertentie