Muzieknieuws

Tuckerville stopt na aankomende editie

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tuckerville stopt na aankomende editie

De aankomende zesde editie van het Tuckerville festival wordt de laatste keer dat het festival plaatsvindt. De organisatie heeft donderdag bekendgemaakt dat het Twentse evenement ophoudt te bestaan.

Tuckerville vindt dit jaar op zaterdag 9 september plaats in recreatiepark Het Rutbeek in Enschede. Het zal de laatste keer zijn dat het festival, dat opgezet werd door Ilse DeLange, zal plaatsvinden. "De prijsstijgingen in de festivalbranche, de algemene inflatie én de wens om toegankelijk te blijven voor een groot publiek, zorgen ervoor dat de kwaliteit waar de organisatie voor staat, helaas niet langer haalbaar is", laat de organisatie van Tuckerville in een persbericht weten.

De line-up voor de zesde en laatste editie van Tuckerville werd eerder dit jaar al bekendgemaakt. Onder anderen BLØF, Gavin James, Chef'Special en Young Gun Silver Fox zullen een optreden geven in Enschede. Daarnaast geeft Ilse DeLange, die haar 25-jarig jubileum in de muziekwereld viert, een extra lang optreden op het festival.

Tuckerville, dat georganiseerd werd als een festival voor liefhebbers van roots-, americana- en countrymuziek, vond voor het eerst plaats in 2014. Sinds 2017 vond het evenement jaarlijks plaats, totdat de pandemie in 2020 roet in het eten gooide. In 2022 keerde het festival na twee jaar afwezigheid weer terug.

Ster advertentie
Ster advertentie