Muzieknieuws

Whitesnake-gitarist Bernie Marsden (72) overleden

foto: Wikimedia Commons
  1. Nieuwschevron right
  2. Whitesnake-gitarist Bernie Marsden (72) overleden

Bernie Marsden, gitarist en mede-oprichter van Whitesnake, is op 72-jarige leeftijd overleden. De Brit maakte in de jaren 70 en 80 deel uit van de hardrockband.

Het overlijden van Marsden werd via een Instagrampost door zijn familie bekendgemaakt. "Namens zijn familie, is het met diep verdriet dat we moeten mededelen dat Bernie Marsden is overleden", staat er in het bericht. "Bernie is donderdagavond vredig heengegaan in het bijzijn van zijn vrouw Fran en dochters Charlotte en Olivia. Bernie is zijn passie voor muziek nooit verloren, hij bleef tot het eind schrijven en opnemen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Whitesnake

Marsden maakt in de late jaren 70 deel uit van de eerste line-up van Whitesnake. De band ontstaat wanneer frontman David Coverdale uit Deep Purple stapt en aan een solocarrière begint. In 1977 verschijnt zijn solodebuut White Snake. Uiteindelijk wordt dat de naam van Coverdales nieuwe band.

De gitarist maakt van 1978 tot 1982 deel uit van Whitesnake, en in die periode schrijft hij mee aan songs als Here I Go Again, She's A Woman en Trouble.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

David Coverdale brengt een eerbetoon uit aan Marsden via X/Twitter. "Ik werd zojuist wakker met het nieuws dat mijn oude vriend en voormalige Snake Bernie Marsden is overleden", schrijft de zanger. "Mijn oprechte gedachten en gebeden gaan naar zijn familie, vrienden en fans. Hij was een buitengewoon grappige, getalenteerde man, het was een eer om hem te kennen en het podium met hem te delen."

Na zijn tijd bij Whitesnake zit Marsden nog in de bands Alaska en MGM. In 2011 voegt de gitarist zich op het Sweden Rock Festival weer bij Whitesnake.

Whitesnake in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Whitesnake 2 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Is This Love staat op 1903, Here I Go Again op 836.

Ster advertentie
Ster advertentie