Programma

'Here I Go Again' wordt hit dankzij liefdesverdriet

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Here I Go Again' wordt hit dankzij liefdesverdriet

Het liefdesverdriet van Whitesnake-zanger David Coverdale na de break met zijn eerste vrouw, biedt hem de juiste inspiratie voor het schrijven van de hit 'Here I Go Again'.

Verlies

David Coverdale maakt in 1974 nog deel uit van de formatie Deep Purple als hij trouwt met zijn grote liefde Julia Borkowski. Het huwelijk houdt echter niet lang stand, want vier jaar later scheiden hun wegen. Coverdale heeft in de tussentijd Deep Purple verlaten en is een nieuwe band begonnen onder de naam Whitesnake. Hij is in Portugal als hij zijn liefdesverdriet kwijt wil. Hij vindt in het schrijven van 'Here I Go Again' de manier om met het verlies om te gaan.

Eigen verhaal

Het nummer gaat over het hebben van een gebroken hart en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt. ​Coverdale had nooit verwacht dat zijn grote liefdesverdriet hem het succes van het nummer zou opleveren. "Het werd ineens een enorme hit en iedereen begon het te draaien", aldus de zanger. Coverdale begrijpt achteraf wel waarom de single aanslaat bij het publiek. "Iedereen heeft wel een eigen ‘Here I Go Again’ verhaal."

"Hobo"

In 1982 brengt Whitesnake het album Saints 'N' Sinners uit, met daarop de eerste versie van 'Here I Go Again'. Daarna wordt het nummer opnieuw gemixt met andere backing vocals en er is ook een tekstuele aanpassing. In de eerste versie komt de zin "Like a hobo I was born to walk alone" voor. Dat is voor de tweede versie vervangen door "Like a drifter I was born to walk alone". Coverdale heeft de wijziging in het nummer toegepast om te voorkomen dat "hobo" zou worden verstaan als "homo". In 2017 stond 'Here I Go Again' op #528 in de Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie