Muzieknieuws

Extra optreden Bruce Springsteen in Amsterdam aangekondigd, kaartverkoop uitgesteld

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Extra optreden Bruce Springsteen in Amsterdam aangekondigd, kaartverkoop uitgesteld

Bruce Springsteen heeft een tweede optreden in de Johan Cruijff ArenA aangekondigd. De Amerikaan komt in mei 2023 met de E Street Band naar Amsterdam.

De legendarische songwriter kondigde vorige week twee Nederlandse optredens aan: op 25 mei 2023 in de Johan Cruijff ArenA, gevolgd door een show op het Pinkpopterrein in Landgraaf op 11 juni. Daar is nu een extra show bijgekomen: Springsteen speelt ook op 27 mei in Amsterdam.

Voorverkoop direct begonnen

De voorverkoop voor de twee eerder aangekondigde optredens begon vandaag om 10:00 uur. Wegens problemen op de website van Ticketmaster is die verkoop echter stopgezet: de kaartverkoop gaat op donderdag 2 juni om 11:00 uur verder.

De drie shows vormen de eerste keer sinds 2016 dat Springsteen een optreden in Nederland geeft. Destijds stond hij op het Malieveld in Den Haag, met een tour waarin zijn dubbelalbum The River uit 1980 centraal stond. Sinds die concertreeks bracht de zanger in 2020 het album Letter to You uit.

Bruce Springsteen in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Bruce Springsteen 23 keer in de NPO Radio 2 Top 2000 terug te vinden. Zijn hoogste notering is voor The River op plek 16.

Ster advertentie
Ster advertentie