Muzieknieuws

Bruce Springsteen kondigt twee concerten in Nederland aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen kondigt twee concerten in Nederland aan

Bruce Springsteen en zijn E Street Band komen in 2023 twee keer naar Nederland. De legendarische zanger is in mei en juni hier te zien.

De Amerikaanse superster en zijn begeleidingsband kondigden dinsdagochtend een Europese stadiontournee aan, die op 28 april begint in Barcelona. Deze concertreeks strijkt tweemaal neer in Nederland: op donderdag 25 mei in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en op zondag 11 juni in Megaland Landgraaf. Dat laatste optreden vindt weliswaar plaats op de locatie van Pinkpop, maar is geen onderdeel van het festival, bevestigt organisator Jan Smeets bij Jan-Willem Start Op.

"Het had dit jaar moeten gebeuren, maar dat was uitgesloten vanwege corona", aldus Smeets. "Die Amerikanen zijn wat dat betreft schijtluizen, en terecht, dus daarom is het uitgesteld." Het gaat om een los concert, dat wel op het Pinkpopterrein en het podium van het festival plaatsvindt, maar niet als onderdeel van Pinkpop 2023.

De voorverkoop voor de concerten begint op woensdag 1 juni.

Letter to You

De shows in 2023 vormen de eerste keer sinds 2016 dat de Amerikaan een optreden in Nederland geeft. Destijds stond hij op het Malieveld in Den Haag tijdens een tour die gewijd was aan zijn dubbelalbum The River uit 1980.

Sinds die tournee bracht Springsteen in 2020 zijn twintigste album Letter to You uit. Daarop werd hij wederom begeleid door de E Street Band.

Bruce Springsteen in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Bruce Springsteen 23 keer in de NPO Radio 2 Top 2000 terug te vinden. Zijn hoogste notering is voor The River op plek 16.

Ster advertentie
Ster advertentie