Muzieknieuws

Editors kondigt concert aan in RTM Stage, Rotterdam Ahoy

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Editors kondigt concert aan in RTM Stage, Rotterdam Ahoy

De Britse rockband Editors komt op donderdag 6 oktober 2022 naar Nederland voor een concert in RTM Stage, Rotterdam Ahoy.

Afgelopen april bracht Editors nieuwe single Heart Attack uit. Het is een debuutrelease met award-winnende componist en producer Benjamin John Power, ook bekend als Blanck Mass, die zich als fulltime lid bij de band heeft gevoegd. Met zijn pulserende elektronische intensiteit, meeslepende synths die op de jaren 80 zijn geïnspireerd en een episch, stuwend drumgeluid is Heart Attack de perfecte introductie tot het nieuwe tijdperk van Editors. Tegelijkertijd past het naadloos in het bestaande repertoire van de band: door de klanken en broeierige zang van frontman Tom Smith is het meteen herkenbaar. Het nummer zal ongetwijfeld langskomen tijdens de liveshow in Rotterdam Ahoy.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Karma Climb

Naast de aankondiging van het concert, dropt Editors ook nieuwe single Karma Climb. Het is een voorproefje van het nieuwe album EBM dat uitkomt op 23 september. De band levert met Karma Climb opnieuw een energiek rocknummer af, waarop alle herkenbare elementen van Editors terugkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Editors in de Top 2000

In 2021 staat Editors vijf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Onder anderen Papillon en Smokers Outside The Hospital Doors zijn te horen in de lijst der lijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie