Muzieknieuws

Meat Loaf overleden op 74-jarige leeftijd

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meat Loaf overleden op 74-jarige leeftijd

De Amerikaanse zanger en acteur Meat Loaf is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat maakte Deadline op vrijdagochtend bekend.

Marvin Lee Aday, zoals Meat Loaf echt heette, overleed donderdagavond op 74-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn vrouw Deborah. "We weten hoeveel hij betekende voor zoveel van jullie en we waarderen jullie liefde en steun terwijl we geconfronteerd worden met het verlies van zo'n inspirerende en prachtige man", laat de familie van de zanger in een statement weten. "Van zijn hart tot jullie ziel... don't ever stop rocking!"

Theatrale rocksongs

Meat Loaf brak in de late jaren 70 door met zijn debuutplaat Bat Out of Hell. Daarop zong de Amerikaanse zanger de theatrale rocksongs van de hand van de in 2021 overleden Jim Steinman, zoals Paradise by the Dashboard Light, de titelsong en You Took The Words Right Out of My Mouth.

De levensgrote stem van de Amerikaan en het bombast van Steinman bleken een perfecte match: Bat Out of Hell was een wereldwijde hit en groeide uit tot een van de bestverkochte albums aller tijden. Na een reeks minder succesvolle albums sloegen Meat Loaf en Steinman in 1993 wederom de handen ineen voor Bat Out of Hell II: Back Into Hell. Het leverde wederom een onvergetelijke hit op: I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That).

In 2006 volgde nog een derde deel in de Bat Out of Hell-albumreeks: The Monster is Loose. Daarop stond onder andere Meat Loafs versie van het door Steinman geschreven It's All Coming Back To Me Now, dat eerder een hit voor Céline Dion was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook buiten de muziek wist Meat Loaf een succesvolle carrière op te bouwen. Zo speelde hij de rol van Eddie in de cultfilm The Rocky Horror Picture Show, een van de eerste van de vele memorabele filmrollen die de Amerikaan speelde. Andere filmoptredens die Meat Loaf op volkomen eigen wijze invulde waren die van Bob in Fight Club en die van de religieuze vader van Jack Black in Tenacious D in the Pick of Destiny.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meat Loaf in de NPO Radio 2 Top 2000

Bat Out of Hell van Meat Loaf is een van de best vertegenwoordigde albums in de NPO Radio 2 Top 2000: in 2021 stonden maar liefst zes van de zeven nummers van de plaat in de lijst der lijsten. Paradise By the Dashboard Light was de hoogste notering op plek 35.

Ster advertentie
Ster advertentie