Muzieknieuws

Gladys Knight kondigt optreden in Carré aan

foto: Hans-Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Gladys Knight kondigt optreden in Carré aan

Gladys Knight heeft een optreden in Carré aangekondigd. De soullegende staat over twee maanden in het Amsterdamse theater als onderdeel van haar afscheidstour.

Knight geeft op donderdag 1 juni een optreden in Carré. De show is onderdeel van de Empress of Soul - The Farewell Tour van de 78-jarige zangeres. De voorverkoop voor de show in Carré begint op donderdag om 10.00 uur.

Sinds haar doorbraak in 1961 met Every Beat of my Heart (samen met begeleidingsband The Pips) wist Knight tijdens haar carrière maar liefst zeven Grammy Awards in de wacht te slepen. Haar succes, onder andere met nummers als I Heard It Through the Grapevine, The Nitty Gritty en If I Were Your Woman. Daarnaast maakte Knight in 1989 het titelnummer voor de Bondfilm Licence to Kill. Dat nummer werd haar grootste succes zonder The Pips.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het optreden in Carré is Knights eerste show in Nederland sinds North Sea Jazz 2019. Twee jaar daarvoor stond ze ook op het festival in Rotterdam.

Gladys Knight in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Gladys Knight één keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Midnight Train to Georgie staat op plek 1158 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie