Muzieknieuws

Mick Fleetwood deelt toespraak herdenkingsdienst Christine McVie

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mick Fleetwood deelt toespraak herdenkingsdienst Christine McVie

Mick Fleetwood heeft de woorden gedeeld die hij sprak op de herdenkingsdienst van Christine McVie, met wie hij jarenlang in Fleetwood Mac zat. Lees de toespraak hieronder.

Op 30 november 2022 werd de muziekwereld geschokt door het overlijden van Christine McVie. De Fleetwood Mac-zangeres en toetsenist stierf op 79-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Het leidde tot een stroom van odes van collega-artiesten, waaronder de bandleden van McVie uit Fleetwood Mac.

Mick Fleetwood heeft de toespraak gedeeld die hij gaf tijdens de herdenkingsdienst van McVie, die op 9 januari plaatsvond. In een post op Instagram laat de drummer weten dat hij met Stevie Nicks en Lindsey Buckingham (laatstgenoemde werd in 2018 ontslagen uit Fleetwood Mac) bij elkaar gekomen was om te rouwen. Lees de toespraak hieronder.

De woorden van Fleetwood over Christine McVie

"Ik schreef dit voor Chris, vlak nadat ze was overleden. Voor Chris. Dit is de dag waarop mijn geliefde, dierbare vriend Christine McVie haar vleugels heeft uitgeslagen. En ons aardbewoners heeft achtergelaten om met ingehouden adem te luisteren naar het geluid van deze Songbird. Ze herinnert ons allen dat liefde overal om ons heen is, om naar uit te reiken en te aanraken in dit waardevolle leven dat ons gegeven is. Een deel van mijn hart is vandaag weggevlogen. Ik zal alles aan jou missen, Christine McVie. Memories abound, they fly to me."

"Toen we voor het eerst hoorden dat we Christine misschien zouden verliezen, kwam iedereen in de band en de Fleetwood Mac-familie bij elkaar in de hoop dat we geen afscheid van Chris zouden hoeven nemen. En nu, na het verliezen van Christine, proberen we ons nog steeds te realiseren dat ze echt is weggevlogen."

"Ik ben gezegend met het feit dat ik deel uit kon maken van de familie die een veilige plek maakte om de muziek van Chris en de band te laten ontstaan. Ik voel me extreem vereerd dat zij 55 jaar lang deel heeft uitgemaakt van het leven van mijn familie. Amy, Lucy, Ruby en Tessa, mijn vier prachtige dochters en hun gezinnen groeiden op met Christine in hun leven. We houden allemaal van haar, en missen haar enorm."

"Een paar dagen geleden zat ik samen met John [McVie], we hadden geen idee hoe we het verlies van Christine een plek konden geven, toen ik op een krachtig woord stuitte. Ik zei: 'John, het is de enormiteit van dit alles!' De enormiteit van ons verlies, van haar passie, haar talent en haar onwrikbare gratie in de manier waarop ze omging met de uitdagingen van het leven."

"Ik denk dat ze oprecht verwonderd zou zijn door de aandacht en de vieringen van haar muziek over heel de wereld, en vol ongeloof over het feit dat er sportevenementen werden afgezegd ter ere van haar. Maar dat was onze Christine, een meisje uit het noorden van het begin tot het einde, die nooit iets gaf om poespas. Nogmaals, het was onze Christine die zoveel gaf aan miljoenen over heel de wereld. Ze wordt overal herdacht. Zoals de tekst van haar nummer: 'I want to be with you everywhere', is ze dat ook."

Lees de volledige toespraak van Fleetwood, inclusief een gedicht dat hij opdroeg aan McVie, hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000 a gogo podcast

In de Top 2000 a gogo podcast brengt Leo Blokhuis een ode aan Christine McVie. Daarin bespreekt hij niet alleen in haar tijd bij Fleetwood Mac, maar duikt hij ook in de muziek die McVie maakte voordat ze zich bij die band voegde. Beluister de aflevering hieronder of check hem in je favoriete podcastapp.

#9 - Eerbetoon aan Christine McVie (1943-2022) (S04) - Top 2000 a gogo

Ster advertentie
Ster advertentie