Muzieknieuws

Brian May brengt ode aan Buddy Holly met cover van Maybe Baby

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Brian May brengt ode aan Buddy Holly met cover van Maybe Baby

Met een cover van Buddy Holly's Maybe Baby heeft Brian May een ode gebracht aan een van zijn jeugdhelden. De track is afkomstig van de heruitgave van Another World, het soloalbum van de Queen-gitarist uit 1998.

"Dit nummer is, meer dan welk ander nummer ook, de reden dat ik doe wat ik doe, waarom ik gitaar speel, en een rockster en erg gelukkig persoon ben", laat May in een statement weten over zijn cover van Maybe Baby. "Ik dacht: dit is wat ik wil doen. Ik wil in staat zijn om muziek te maken die mensen dit gevoel geeft, die ze laat verlangen en plezier en passie laat voelen", vervolgt de gitarist over de eerste keer dat hij het origineel van Buddy Holly uit 1958 hoorde.

Another World

May brengt de track uit als voorproefje op de heruitgave van Another World, zijn tweede soloalbum. De vernieuwde versie van de plaat uit 1998 verschijnt op vrijdag 22 april. De gitarist was in eerste instantie van plan om een coveralbum te maken, met tracks van onder anderen Buddy Holly en Jimi Hendrix, maar uiteindelijk groeide Another World uit tot een volwaardig project.

Bij de heruitgave van het album zit een bonusdisc met de covers die May opnam, waaronder Maybe Baby. Die track is uitgebracht met een clip die is gevuld met tekeningen die fans van de gitarist maakten. Bekijk hem hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De nieuwe versie van Another World komt in navolging van de heruitgave van Mays solodebuut Back to the Light die in augustus 2021 verscheen. Daarop stond onder andere een alternatieve versie van zijn hit Too Much Love Will Kill You.

Brian May in de NPO Radio 2 Top 2000

Als gitarist van Queen is Brian May een van de hofleveranciers van de NPO Radio 2 Top 2000. In 2021 is hij één keer als soloartiest terug te vinden in de lijst der lijsten, met Too Much Love Will Kill You op plek 1319.

Ster advertentie
Ster advertentie