Muzieknieuws

Metallica nodigt fans op TikTok uit om mee te doen aan nieuw nummer

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Metallica nodigt fans op TikTok uit om mee te doen aan nieuw nummer

Metallica heeft een creatieve manier gevonden om hun nieuwe nummer If Darkness Had A Son aan te kondigen. Op TikTok bouwen ze de song laagje voor laagje op en nodigen ze fans uit om hun bijdrage aan de track te delen.

Op 14 april brengt Metallica het album 72 Seasons uit. In aanloop naar de nieuwe plaat deelde de Amerikaanse metalband al de singles Lux Æterna en Screaming Suicide en de afgelopen dagen gaven James Hetfield en co. al een voorproefje op wat de derde single van het album gaat worden: If Darkness Had A Son.

Laagje voor laagje

Dat doet Metallica door het nummer laagje voor laagje op te bouwen op TikTok. In een eerste video is alleen Lars Ulrich op drums te zien, waarna bassist Rob Trujillo, vervolgens slaggitarist James Hetfield en uiteindelijk leadgitarist Kirk Hammett zich bij hun drummer voegen. Bij ieder filmpje nodigt Metallica fans uit om hun bijdrage aan de song te leveren: "Doe mee met Metallica", schrijft de band op TikTok.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vandaag brengt Metallica de volledige single uit. Of de Amerikanen in aanloop naar het nieuwe album nog meer nummers gaan uitbrengen, is nog niet bekend. Nederlandse fans hoeven niet lang te wachten om de metalgiganten te zien: op 27 en 29 april staat Metallica met twee verschillende shows en voorprogramma's in de Johan Cruijff ArenA.

Metallica in de NPO Radio 2 Top 2000

Je hoeft niet lang te zoeken om Metallica tegen te komen in de NPO Radio 2 Top 2000. Op nummer 9 staat ballad Nothing Else Matters, drie andere nummers staan in de top 100. In totaal is de band met 11 songs vertegenwoordigd in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie