Muzieknieuws

Guns N' Roses brengt nieuwe single Perhaps uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Guns N' Roses brengt nieuwe single Perhaps uit

Guns N' Roses heeft voor het eerst in anderhalf jaar nieuwe muziek uitgebracht. Beluister de single Perhaps hier!

Perhaps is het eerste nieuwe materiaal van de hardrockveteranen sinds Guns N' Roses in februari 2022 de Hard Skool EP uitbracht. De nieuwe single zat er al even aan te komen: fans hoorden de band het nummer onlangs al spelen tijdens een soundcheck, en het nummer werd - mogelijk per ongeluk - al toegevoegd aan de catalogus van de jukeboxes van een Amerikaans bedrijf.

Chinese Democracy

Het nummer stamt naar verluidt uit de Chinese Democracy-periode van Guns N' Roses, de fase na het vertrek van Slash en Duff McKagan. In die periode werkte Axl Rose jarenlang aan een nieuw album met een wisselend leger aan gastmuzikanten, van Brian May tot cultgitarist Buckethead. De plaat verscheen uiteindelijk in 2008, maar wist het succes van eerder werk als Appetite for Destruction en Use your Illusion niet te evenaren.

Sinds 2016 maken Slash en Duff weer deel uit van Guns N' Roses, en heeft de band voor miljoenen fans gespeeld tijdens de Not in this Lifetime-tournee. Hier en daar werd er gesproken over nieuw materiaal, maar buiten de Hard Skool EP bleef het stil. Nu is er voor het eerst een nieuw teken van leven in de vorm van Perhaps. Beluister de powerballad hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Guns N' Roses in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Guns N' Roses 11 keer te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor November Rain op plek 12 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie