Muzieknieuws

BLØF lanceert nieuwe single: 'Mooie, beladen ballad'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. BLØF lanceert nieuwe single: 'Mooie, beladen ballad'

Met Verlaat Me Nog Niet brengt BLØF brengt vandaag hun nieuwste single uit. Giel sprak zanger Paskal Jakobsen over het nummer. "Ik had de behoefte om weer eens een mooie, beladen ballad te maken."

Afgelopen zomer bracht BLØF de EP Polaroids_01 uit. Daarop staan met onder andere Doe Het Dan en Horizon een aantal stevige popsongs. De single Verlaat Me Nu Nog Niet Is van een hele andere orde. "Dit lied gaat over verlies en rouw", vertelt Jakobsen in de uitzending van Giel.

Verlies van vader

Peter Slager, bassist en tekstschrijver van BLØF schreef de tekst van de nieuwe track. "Dit gaat ook heel letterlijk over een verlies in zijn leven. Hij heeft zijn vader moeten verliezen", vertelt Jakobsen. "Ik heb zelf ook mijn vader moeten verliezen. Voor mij is het een heel belangrijk liedje." Beluister Verlaat Me Nu Nog Niet hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen haast

BLØF is momenteel op clubtour door heel Nederland. De Zeeuwse band verwacht binnen een aantal maanden alweer met nieuwe muziek te komen. "Ik denk dat we de eerste EP gaan completeren tot een volledig album", meldt Paskal Jakobsen tegen Giel. "Maar we hebben geen haast."

Beluister het hele gesprek met Paskal Jakobsen hier:

Video niet beschikbaar

BLØF in de NPO Radio 2 Top 2000

BLØF staat in 2020 19 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Zoutelande is met plek 71 hun hoogst genoteerde nummer. Bekijk hier meer statistieken over de Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie