Muzieknieuws

Bart Arens was bij Simple Minds: 'Meer dan genoeg beloning voor het lange wachten'

foto: Bart Arens
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Arens was bij Simple Minds: 'Meer dan genoeg beloning voor het lange wachten'

Bart was gisterenavond aanwezig bij het concert van de Schotse band Simple Minds in Ziggo Dome in Amsterdam en schreef een verslag. Je leest 't hieronder.

Yes!!! Eíndelijk was het tijd voor één van de langst uitgestelde concerten door de coronacrisis: de 40 Years Of Hits Tour van Simple Minds. Het concert zou oorspronkelijk plaatsvinden op 10 april 2020, maar kwam na veel herplannen definitief uit op vanavond: 19 april 2022.

'Now we're back!'

Zanger Jim Kerr grapt erover: "The past few years were fantastic! Not for you, because you guys couldn’t attend our concerts, but for us: we had all the concertticket money! We bought a lot of champagne, did some Botox here and there. And now we’re back!"

Jim Kerr begint beweeglijk, zwaait z’n microfoon triomfantelijk rond en is vanaf het begin fit en goed bij stem. Drumster Cherisse Osei heeft er ook zin in en slaat de pannen van het Ziggo Dome dak! Het geluid van haar drumstokken vult de veelal bombastische Simple Minds songs perfect. "That’s what we call girlpower", aldus de zanger na een fijne drumsolo.

Belfast Child na vijftien jaar weer live

Het concert is opgedeeld in twee delen, met een korte pauze in het midden: "We’re doing two sets tonight, don’t go home after the first part!" Vlak voor het einde van de eerste helft speelt de band een classic die ze al vijftien jaar niet meer live ten gehore hebben gebracht. Jim legt uit waarom: "We didn’t play Belfast Child live anymore ‘cause… the world changed! But sometimes a songs refinds it’s relevance!" Helaas waar.

foto: Bart Arens

'Twijfelende zaal komt definitief los'

Na een kwartiertje pauze begint het tweede gedeelte van de avond en wordt de 40 Years Of Hits Tour echt waarheid met hits als She’s A River, All The Things She Said en Waterfront. Wat is die laatste een heer-lij-ke concert rammer. De in de eerste helft wat twijfelende zaal komt op dit nummer definitief los.

25 nummers op de setlist

Ik wist niet dat het ‘la, la-la-la-la’ meezingstuk in Don’t You (Forget About Me) 10 minuten interessant zou blijven, maar toch gebeurt het op deze fijne avond! Het levert maximaal kippenvel op zelfs.

Er zullen nog vele hits volgen, met Alive & Kicking en Sanctify Yourself als uitsmijters in de encore. Met een kleine 25 liedjes op de setlist krijgt de Simple Minds liefhebber meer dan genoeg beloning voor het lange wachten.

Ster advertentie
Ster advertentie