Muzieknieuws

Gitaar uit videoclip Smells Like Teen Spirit geveild voor vijf miljoen dollar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gitaar uit videoclip Smells Like Teen Spirit geveild voor vijf miljoen dollar

Nirvana-fans hebben grof geld over voor de blauwe gitaar waarop Kurt Cobain speelde in de videoclip van Smells Like Teen Spirit uit 1991. Afgelopen zondag werd hij voor ruim 4,7 miljoen euro geveild.

Zo'n hoog bedrag had veilinghuis Julien's Auctions niet verwacht. Die gokte eerder op zo'n 800.000 dollar voor de blauwe Fender Mustang. Misschien heeft het hoge bedrag ook iets te maken met het goede doel dat eraan gekoppeld is. De opbrengst gaat namelijk voor een deel naar een liefdadigheidsinstelling voor geestelijke gezondheidszorg. Een ander item van Cobain, zijn Dodge Dart uit 1965, bracht 375.000 dollar op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Items van Johnny Cash en Madonna

Er gingen niet alleen items van Kobain onder de hamer. Er werd ook geboden op talloze items van andere beroemdheden. Zo werd er maar liefst 287.500 dollar geboden voor de op Marylin Monroe geïnspireerde jurk uit de videoclip van Material Girl van Madonna. Een door Bruce Springsteen handgeschreven songtekst van Born to Run bracht 44.800 dollar op en een akoestische gitaar van countryzanger Johnny Cash ging voor 437.500 dollar naar de hoogste bieder. Niet eerder werd er zoveel geld neergelegd voor een gitaar van Cash, meldt het veilinghuis

Ster advertentie
Ster advertentie