Muzieknieuws

Taylor Swift kondigt heropname succesalbum 1989 aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift kondigt heropname succesalbum 1989 aan

Taylor Swift brengt een nieuwe versie van haar album 1989 uit. Het is de vierde plaat uit haar oeuvre die de zangeres onder de naam Taylor's Version opnieuw opneemt.

De zangeres kondigde de heruitgave van haar vijfde album op woensdagavond aan, tijdens het laatste Amerikaanse optreden in haar Eras Tour in Californië. De opnieuw opgenomen versie van 1989 verschijnt op vrijdag 27 oktober.

"Het album 1989 heeft op zoveel manieren mijn leven veranderd", schrijft Swift in een aankondiging op social media. "Ik ben zo enthousiast dat ik aan kan kondigen dat mijn versie ervan op 27 oktober verschijnt. Om eerlijk te zijn is dit de favoriete heropname die ik heb gedaan, omdat de vijf From the vault-nummers zo waanzinnig zijn. Ik kan niet geloven dat ze ooit zijn blijven liggen. Maar niet lang meer!"

Met die From the vault-nummers doelt Swift op de songs die ze schreef voor de platen, maar die niet op het uiteindelijke album terecht zijn gekomen. Naast die niet eerder uitgebrachte nummers bevat 1989 (Taylor's Version) enorme hits als Shake It Off, Blank Space en Style.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taylor's Version

Swift brengt de laatste jaren heropnames van haar albums uit onder de noemer Taylor's Version. Achter die heropnames schuilt een conflict met Big Machine Records. In 2019 maakte het platenlabel bekend de masterrechten voor het materiaal van Swift verkocht te hebben aan het bedrijf van ondernemer Scooter Braun, zonder toestemming van de zangeres zelf.

Ze brak met het label en verhuisde naar Universal, waar ze wel de rechten over haar eigen muziek in handen heeft. Als protest tegen haar voormalige label bracht Swift al nieuwe uitgaves van haar albums Fearless (2008), Red (2012) en Speak Now (2010) uit. Die nieuwe edities, waarop nummers als de tien minuten durende versie van All Too Well en Love Story staan, werden met gejuich ontvangen. 1989 is de vierde van de zes albums uit de Big Machine-tijd die opnieuw door Swift worden opgenomen.

Taylor Swift in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Taylor Swift zes keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering is voor haar heropname van All Too Well op plek 439.

Ster advertentie
Ster advertentie