Muzieknieuws

Nick & Simon kondigen afscheid als muzikaal duo aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nick & Simon kondigen afscheid als muzikaal duo aan

Nick & Simon nemen na 17 jaar afscheid als muzikaal duo. De Volendamse zangers hebben bekendgemaakt solo verder te gaan.

De geruchten over een naderend afscheid gingen de afgelopen weken al rond, en zijn nu bevestigd. De breuk gaat niet onmiddellijk in: Nick & Simon gaan in het najaar nog op een theatertournee waarin ze nummers van Simon & Garfunkel zingen, waarna ze in het voorjaar van 2023 een reeks afscheidsconcerten geven. Het laatste optreden vindt plaats op 10 april 2023 in Ahoy in Rotterdam. De kaarten voor dat concert gaan vandaag in de voorverkoop.

"Er is straks meer tijd voor persoonlijke creativiteit en solo-ambities", schrijven de Volendammers in een post op Instagram. Hoewel Nick & Simon stoppen als muzikaal duo, blijven de twee zangers wel samen tv-programma's maken. "Dus er komt geen vechtscheiding over Kees Tol", voegt het duo toe.

17 jaar samen

Wanneer Nick & Simon in april uitzwaaien in Ahoy, hebben ze er een samenwerking van maar liefst 17 jaar opzitten. De Volendammers werden in eerste instantie bekend door hun optreden in de reallifesoap over het leven van Jan Smit, en scoorden daarna hits als Steeds Weer en De Soldaat.

In totaal brachten de zangers 13 albums uit, met successingles als Pak Maar M'n Hand, Kijk Omhoog en Rosanne. Naast hun eigen werk coverden ze regelmatig hun grote voorbeelden, Simon & Garfunkel. Nick & Simon trokken zelfs naar New York om de documentaire Homeward Bound over het Amerikaanse duo te maken.

Nick & Simon in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 waren Nick & Simon twee keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Kijk Omhoog (1480) en Pak Maar M'n Hand (1041) stonden in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie