Muzieknieuws

Kijktip: hoe de grootste 80’s-sterren één avond samenkomen voor We Are The World

foto: Still YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: hoe de grootste 80’s-sterren één avond samenkomen voor We Are The World

Halverwege de 80's verschijnt een van de meest bekende nummers dat ooit voor het goede doel is uitgebracht, We Are The World. Hoe de supergroep USA for Africa dit voor elkaar krijgt, zie je in de Netflix-docu The Greatest Night in Pop.

De documentaire neemt je mee terug naar de dag waarop 45 van de grootste namen in de muziek samenkomen in Los Angeles om de liefdadigheidssingle We Are The World op te nemen. De opbrengsten zijn bedoeld voor de humanitaire hulp in Afrika en de Verenigde Staten. En dat plan slaagt; het nummer is een regelrecht succes en brengt destijds meer dan 80 miljoen dollar op.

The Greatest Night in Pop

Het bijeenbrengen van de artiesten en het opnemen van de track is makkelijker gezegd dan gedaan. Want in een tijd waar mobiele telefoons nog niet in elke broekzak zitten, is het samenstellen van een supergroep geen eenvoudige klus. In de documentaire deelt Lionel Richie zijn inzichten als een van de producenten van de film. Hij schrijft het nummer samen met Michael Jackson, die de artiesten en hun partijen zorgvuldig uitkiest.

In de documentaire zie je verder exclusieve beelden uit de beroemde Henson Studios, waar onder andere Lindsey Buckingham, Bob Dylan, Bruce Springsteen en Billy Joel rondlopen. En naast audio-opnames, zie je ook interviews met artiesten als Cyndi Lauper, Kenny Loggins, Smokey Robinson en Dionne Warwick. Een uniek kijkje achter de schermen dus, van een van de meest bijzondere avonden in de popgeschiedenis.

The Greatest Night in Pop is nu te zien op Netflix. Check hieronder de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie