Muzieknieuws

Disney+ zendt Amerikaans afscheidsoptreden Elton John live uit

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Disney+ zendt Amerikaans afscheidsoptreden Elton John live uit

Het laatste concert van Elton John op Amerikaanse bodem is zondag- op maandagnacht live te streamen via Disney+. De Britse songwriter treedt op in het Dodger Stadium in Los Angeles.

Elton John is op dit moment bezig aan zijn Farewell Yellow Brick Road-tournee, waarin de 75-jarige zanger nog één laatste keer de wereld rondtoert voordat hij afscheid neemt van het podium. Als onderdeel van die tour stond de Brit in juni al in het GelreDome in Arnhem.

Komend weekend geeft John zijn laatste optreden in de VS. Op zondag 20 november speelt hij in het Dodger Stadium in Los Angeles, de plek waar hij in 1975 een legendarisch, drie uur durend optreden gaf. Disney+ heeft aangekondigd dat het concert wereldwijd live te bekijken is via de streamingsdienst. Daarvoor zullen Nederlandse fans vroeg op moeten staan: het optreden begint om 05:00 uur in de nacht van zondag op maandag.

Bekende gasten

Tijdens het optreden nodigt John bekende artiesten uit met wie hij tijdens zijn carrière samenwerkte. Zo kondigde hij al aan dat Kiki Dee, waarmee hij 1976 de gigantische hit Don't Go Breaking My Heart opnam, haar opwachting zal maken in Los Angeles. Daarnaast zullen ook Dua Lipa en Brandi Carlile hun opwachting maken.

De show in Los Angeles is overigens niet het eind van de Farewell Yellow Brick Road-tour. Na de show in VS trekt John nog een keer door Australië en Europa, waar hij onder andere nog in het Sportpaleis in Antwerpen zal optreden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elton John in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Elton John dertien keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Your Song op plek 137.

Ster advertentie
Ster advertentie